Dia Mundial de la Salut: claus per a cuidar-te

Dia Mundial de la Salut: claus per a cuidar-te

Cada 7 d’abril, des de 1950, se celebra el Dia Mundial de la Salut, una data que ens recorda la importància de cuidar-nos i tenir una vida sana per a sentir-nos bé i prevenir malalties, entre elles, les que afecten el sistema cardiovascular.

Prevenir i disminuir el risc de patir aquestes patologies és a les nostres mans. Aquests consells ajudaran a millorar la teva qualitat de vida.

  • Aposta per una alimentació sana i equilibrada. Segueix una dieta variada, amb predomini de fruites, verdures, peix, cereals i lactis desnatats i evita els sucres, la sal i l’alcohol. També has d’evitar hàbits tòxics com el tabac, que multiplica el risc de patir un atac cardíac o cerebral.
  • Fes exercici físic moderat. Mitja hora al dia és suficient per a exercitar el cos i sentir-te actiu.
  • Controla el teu pes. L’obesitat és un factor de risc a l’hora de patir un trastorn cardiovascular, i per això és fonamental tenir un pes saludable.
  • Tensió arterial. Convé mantenir-la per sota de 140/90 mmHg i, si ets diabètic o has tingut un problema cardiovascular o renal, la tensió arterial no hauria de superar els 130/80 mmHg.
  • Colesterol i glucosa sota control. Una dieta sana i equilibrada i fer exercici són dues maneres saludables de tenir controlats el colesterol i la glucosa.
  • Adéu a l’estrès i l’ansietat. Són dos grans perills per al cor. Fer exercici, practicar ioga i/o meditació, dormir bé i intentar relaxar-te són pautes molt útils per a evitar i controlar l’estrès i l’ansietat.