Què és la fibril·lació auricular?

La fibril·lació auricular és una alteració del ritme cardíac normal, una arrítmia. Hi ha molts tipus d’alteracions arrítmiques, des de lleus sense importància a més greus que requereixen una intervenció immediata.

En el cas de la fibril·lació auricular, el cor es contrau i es relaxa a un ritme regular. És a dir, les cavitats superiors del cor (les aurícules) bateguen de forma irregular en comptes de bategar amb eficàcia per moure la sang cap als ventricles. Qui ho pateix pot notar com el pols es torna més irregular (no rítmic), en la majoria de casos, més ràpid, però també pot ser més lent o mantenir-se similar.

Si voleu trobar informació més detallada podeu consultar: Fibril·lació Auricular: guia per a pacients. La informació continguda és extensa. Alguns apartats intenten explicar què és la fibril·lació auricular, altres són qüestions pràctiques sobre com conviure amb ella. anterior anterior

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *