Què he de fer si em contagio de COVID i pateixo arrítmies?

Avui parlem amb la Doctora Margarida Pujol López, Cardiòloga de l’Hospital Clínic de Barcelona sobre la relació entre la Covid 19 i les arrítmies. La Dra. Pujol va estar durant els mesos de març i abril treballant a una “UCI-COVID” com a cardiòloga i ens explica la seva visió i experiència.

Qualsevol malaltia cardíaca ja present o que es presenta a l’hora amb la COVID-19 té més risc de complicacions, pel fet que la malaltia provoca febre i afectació general del cos, disminuint la seva capacitat de resposta.

Durant el pic de la pandèmia hi van haver casos de pacients que tenien arrítmies (fibril·lació auricular, palpitacions o símptomes neurològics-ictus) a casa i que no consultaven per por a contraure la COVID a l’hospital. Es molt important consultar durant la pandèmia en cas de palpitacions ràpides, dolor toràcic, cor molt lent i síncope.

Si em contagio de COVID he de contactar amb el sistema sanitari (emergències mèdiques; Centre d’Atenció Primària; hospital) per saber com he d’actuar. Cal prendre les mesures necessàries per no contagiar altres persones. Si tinc una patologia cardíaca puc tenir més risc de presentar arrítmies. Caldrà estar atent a l’aparició de símptomes com palpitacions (batec ràpid i irregular del cor), fatiga o dolor al pit; si apareixen cal consultar al metge perquè pot ser necessari iniciar medicació.

Una de les conseqüències més greus de la fibril·lació auricular és l’ictus o embòlia que provoca una pèrdua de força a les extremitats, trastorns de la parla o desorientació. En cas de sospita d’embòlia cal trucar de manera urgent al 061 o 112. També durant el pic de la pandèmia és important trucar als serveis d’emergències.


Si la COVID em provoca una pneumònia molt greu i m’han d’ingressar a la UCI estaré controlat per professionals sanitaris que em tractaran i en cas d’aparició d’arrítmies les controlaran i tractaran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *