Sabies que la Fibril·lació Auricular es un factor de risc a l’hora de patir un ictus?

Una de cada sis persones al món patirà un ICTUS, no obstant això, si es controlen els factors de risc es poden evitar fins al 80% dels casos. Una vida sana i activa, tant a nivell físic com cognitiu, facilita la prevenció d’accidents cerebrovasculars.

Les principals pautes de prevenció de l’ ICTUS són:

Hi ha malalties amb les que es predisposa a patir un ICTUS com la hipertensió, la hiperlipèmia, la diabetis mellitus, el tabaquisme o la fibril·lació auricular.

La fibril·lació auricular és l’arrítmia més freqüent i afecta al 4% de la població espanyola de més de 40 anys fins a arribar al 10% a partir dels 70 anys[1]. Moltes vegades no presenta símptomes. Per això és important consultar al metge en cas de detectar irregularitat del ritme cardíac. Sigui per palpació del pols, o sigui a través de la detecció mitjançant telèfons intel·ligents, o rellotges i altres aparells. El risc d’accident vascular cerebral secundari a tromboembolisme per fibril·lació auricular és aproximadament del 3% al 5% per any [2] però es pot evitar iniciant un tractament anticoagulant de manera precoç.

Un ictus pot passar -li a qualsevol persona, tot i que els accidents cardiovasculars afecten en major mesura a les persones més grans de 65 anys. Entre el 2002 i el 2012 la incidència als menors de 64 anys va créixer de manera significativa, especialment a partir dels 35 anys [3].


[1] J.J. Gómez-Doblas et al / Rev Esp Cardiol Supl. 2016;16(A) :2-7

[2] Segons la Federación Española del Ictus (FEI)

[3] Segons la Federación Española del Ictus (FEI)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *