Símptomes i diagnòstic

Quins són els símptomes?

Els símptomes de la fibril·lació auricular poden ser diversos, però el més freqüent són les palpitacions, una sensació incòmoda del batec del cor localitzada generalment a la part esquerra del pit. Aquestes palpitacions normalment es noten com un batec ràpid i irregular del cor.

En altres casos, la fatiga en realitzar activitats quotidianes pot ser un símptoma de la malaltia. Tanmateix, la fibril·lació auricular no sempre provoca símptomes i, per tant, es possible que es diagnostiqui en una revisió rutinària.

Com es diagnostica?

En la majoria de casos, la fibril·lació auricular es diagnostica mitjançant un electrocardiograma. Una prova simple i no dolorosa a través de la qual es registra l’activitat elèctrica del cor, la qual cosa permet fer una valoració del ritme cardíac.

Quan el pacient només nota molèsties durant períodes curts de temps (pocs minuts o hores) el diagnòstic pot ser més difícil. En aquests casos, es disposa de dispositius que permeten obtenir un electrocardiograma de forma contínua durant un o dos dies.

Com em pot afectar?

Els pacients amb aquesta malaltia generalment experimenten cansament, especialment al principi, i necessiten un temps d’adaptació. Tot i això, en tots els casos existeixen tractaments i procediments que aconsegueixen reduir l’impacte de la fibril·lació en la vida quotidiana. anterior anterior

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *